Reseptit:
Salaatti
1 ruukku romainesalaattia
1 ruukku villirucolaa
kirsikkatomaatteja
parmesanilastuja
Salaatti
1 ruukku romainesalaattia
1 ruukku villirucolaa
kirsikkatomaatteja
parmesanilastuja
Salaattikastike
5 anjovisfileetä
2 valkosipulinkynttä
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sitruunanmehua
2 tl dijonsinappia
1 tl Worcestershire-kastiketta
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl ranskankermaa
suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet:

Ensiksi tehdään kastike.
Soseuta kulhossa anjovisfileet, raastetut valkosipulinkynnet, kananmunan keltuainen, vastapuristetun sitruunan mehu, dijonsinappi, worcestershire-kastike ja parmesaaniraaste.
Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana ja vatkaa voimakkaasti kokoajan.
(Jos kastike ei lähde emulsoitumaan, laita toiseen kulhoon 1 keltuainen ja kaada juoksettunutta kastiketta ohuena nauhana joukkoon, kokoajan täysillä vatkaten)
Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita.
Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, että teet krutongit.

Leikkaa leivästä n. 2x2cm kuutioita.
Raasta valkosipulinkynsi ja hienonna timjami.
Kuumenna oliiviöljy ja lisää valkosipuli ja timjami pannulle - kuullota hetki.
Lisää joukkoon leipäpalat ja paista kohtalaisella lämmöllä 6-10 minuuttia.
Vinkki: pidä paistettuja leipäkuutioita hetkisen aikaa huoneenlämmössä ilman kantta niin saat niistä hieman rapeampia.
Tämän jälkeen kokoa salaatti.
Revi salaatit kulhoon, lisää kirsikkatomaatit ja lusikoi päälle sopiva määrä kastiketta sekä parmesanilastut.
Sekoita salaatti ilmavasti nostellen.
Krutongit kannattaa lisätä vasta itse annokseen lautasella.
Kuin myös katkaravut.
Päälle voi rouhaista myllystä suolaa ja pippuria.
Tämän salaatin kanssa suosittelen juotavaksi Viña Maipo Chardonnay valkoviiniä.
(http://alko.fi/tuotteet/fi/588667)
Krutongit
2-3 paksuhkoa viipaletta maalaisleipää
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
Valmistusohjeet:
Soseuta kulhossa anjovisfileet, raastetut valkosipulinkynnet, kananmunan keltuainen, vastapuristetun sitruunan mehu, dijonsinappi, worcestershire-kastike ja parmesaaniraaste.
(Jos kastike ei lähde emulsoitumaan, laita toiseen kulhoon 1 keltuainen ja kaada juoksettunutta kastiketta ohuena nauhana joukkoon, kokoajan täysillä vatkaten)
Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, että teet krutongit.
Tämän jälkeen kokoa salaatti.
Revi salaatit kulhoon, lisää kirsikkatomaatit ja lusikoi päälle sopiva määrä kastiketta sekä parmesanilastut.
Sekoita salaatti ilmavasti nostellen.
Krutongit kannattaa lisätä vasta itse annokseen lautasella.
Kuin myös katkaravut.
Päälle voi rouhaista myllystä suolaa ja pippuria.
Tämän salaatin kanssa suosittelen juotavaksi Viña Maipo Chardonnay valkoviiniä.
(http://alko.fi/tuotteet/fi/588667)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti