maanantai 31. lokakuuta 2011

Fetajuustolla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikalla täytetty lihamureke

Viime kirjoituksesta on päässyt jo vierähtämään aikaa, mutta nyt olen saanut vihdoin aikaiseksi tehdä uuden postauksen. Kiireistä on tosiaan ollut, koska kaiken aikani on vienyt koulu ja työt. Lähiaikoina on ollut paljon kokeita ja esseen kirjoittelua, koska jakso vaihtui koulussa.
Nyt meillä alkoikin kahvilatoppi (työssäoppiminen) ja pääsin WeeGee EMMAn SIS. Deli + Caféen! Oon todella innoissani! Aika myöhään sain paikan, koska jo huomenna mun pitäis sinne mennä sohlailemaan. Toivoisin kyllä, että saisin sieltä sitten ihan työpaikan harjoittelun jälkeen kun Tapiolan ihana McDonald's jyrätään maan tasalle vuodenvaihteessa, enkä jaksaisi pomppia minnekkään muualle, ainakaan graniin.
Toinen iloinen asia on se, että me saatiin asunto Leppävaarasta! Kiva kaksio, jossa on lasitettu parveke ja saunakin. Tuleekohan musta nyt saunoja kun sellainenkin siinä kerran on, enpä usko. Se on kyllä tosi kiva (ja kallis), mutta onneks saadaan apua, kiitosta vaan jos luette tätä.
Niin, ei kai tässä muuta.
Reseptinä tänään toimii täytetty lihamureke ja lisukkeeksi pottumuusia sekä rakuunaporkkanoita.
Kuvat ovat vain lihamurekkeen tekemisestä, koska pottumuusissa ja porkkanoissa oli oikeastaan vain keittämistä, niin en jaksanut napsia kuvia ja lihamureke on kuitenkin tärkein, luotan siihen, että osaatte. ;)

Vinkki:
Ennen kuin tarjoilet murekkeen - jäähdytä se kunnolla, jonka jälkeen uudelleen lämmitä ja tarjoile.
Näin murekkeesta tulee huomattavasti siistimmän näköistä.
Kuten kuvasta huomaa, tuota ei ole paljoakaan jäähdytetty - oli niin jumalaton nälkä!

Reseptit:

Lihamureke
400g jauhelihaa
1dl korppujauhoja
1dl vettä
½ purkkia kermaviiliä
1 keskikokoinen sipuli
Suolaa ja pippuria
½-1 purkki feta- tai salaattijuustoa
5-7 aurinko kuivattua tomaattia
½-1 ruukku basilikaa

Perunamuusi
~1kg perunoita
Keitinvettä
Kermaa
Voita
Suolaa

Rakuunaporkkanat
~400g porkkanoita
Voita
Suolaa
Rakuunaa

Valmistusohjeet:

Lihamureke

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Mittaa korppujauhot ja kaada kulhoon.
Lisää vesi ja anna turvota n. 10 minuuttia.

Pilko sipuli..

..ja kuullota sitä pannulla kevyesti.

Kun korppujauhot ovat turvonneet, sekoita kaikki ainekset keskenään.
Sotke hyvin, niin, että massasta tulee yhtenäinen sitkos.

Kaada massa uunipellille jossa on leivinpaperi ja muotoile suorakulmainen "laatta".
Lisää "laatan" keskelle kuutioitu fetajuusto, aurinkokuivatut tomaatit ja revitty basilika.

Taittele reunat kiinni ja käännä mielellään koko pötkylä ympäri, niin, että sauma jää alas.
Valele murekkeen pinta kostutetuilla sormilla.
Tämän jälkeen siirrä koko komeus uuniin noin 40 minuutiksi.

Perunamuusi
1. Kuori perunat
2. Keitä perunat
3. Kun perunat ovat valmiita, ota osa keitinvedestä talteen. Valuta perunat.
4. Sotke perunat haarukkalla muhjuksi kattilaan.
5. Heitä sekaan voita maun mukaa sekä loraus keitinvettä.
6. Voit käyttä joko vatkainta tai survinta (itse käytin vatkainta).
7. Lisää joukkoon vähitellen kermaa.
8. Kun muusi on sinusta hyvää, lopeta vatkaus.

Rakuunaporkkanat
1. Kuori porkkanat.
2. Pilko porkkanat.
3. Keitä porkkanat - älä täysin kypsiksi (al dente).
4. Valuta porkkanat.
5. Lisää joukkoon mielen mukaan voita, suolaa ja rakuunaa.

Itse käytin kuivattua rakuunaa, koska lähikauppamme huikeasta yrttivalikoimasta ei sattumoisin löytynt rakuunaa, mutta saat itse päättää laitako tuoretta vaiko kuivaa.

Jos vain suinkin jaksat, suosittelen tekemään tähän myös jonkun kastikkeen. Itse olin laiska ja jätin sen tekemättä, kyllähän se maukasta oli ilman sitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti